En aquesta ocasió,
us portem una recepta que poca presentació necessita.
Simplement, un plat
deliciós, fàcil d’elaborar i que a més, resulta molt còmode pel fet que es pot
tenir preparat des del dia anterior i a l’hora de servir-lo, amb un moment ho
tindrem enllestit!
Així doncs, sense
més preàmbuls, donem pas a aquesta exquisida recepta. Us animem a provar-la!
Ingredients:
10 garoines
150 gr de mantega
½ ceba mitjana
150 cl de cava
100 gr de nata per cuinar
½ cullera sopera de farina
1 raig de conyac
Preparació:
Primer que res, ens
disposem a obrir les garoines per la banda de la “boca”, amb un ganivet. Una
vegada obertes, en traurem tota la part del corall, és a dir, la part de color
vermellós, i ho reservarem.
Per altra banda,
traiem i reservem també l’aigua restant i la part més fosca.
Fet això, la closca
de les garoines ens quedarà completament buida i procedirem a netejar-la bé de
l’interior. Un cop tinguem les closques completament netes, hi posem un raig de
conyac i ho introduïm 10 minuts al forn, que tindrem escalfat a 180ºC. Fer
aquest pas ens donarà un toc especial al plat, ja que l’aromatitzarà.
A continuació
tallem la ceba a quadradets molt fins. Una vegada tallada, desfarem la mantega
en una paella i hi sofregirem la ceba. Quan estigui cuita, hi afegim la part
del corall de la garoina que hem reservat prèviament. Ho saltejarem durant
aproximadament un minut. Tot seguit hi afegim el cava. Tal com hem dit, per 10
garoines, s’hi posa 150 cl de cava.
Quan el cava que hem
posat hagi reduït, procedirem a fer-hi una mena de beixamel amb la nata i la
farina. Cal apuntar que ens interessa que aquesta barreja sigui més aviat de
textura tirant cap a líquida, i no pas gaire espessa. De totes maneres, això és
un aspecte que també serà sempre al gust del consumidor!
Quan tinguem la
textura desitjada hi tirem l’aigua de la pròpia garoina que prèviament hem
reservat. En aquest procés haurem d’anar amb molt de compte! L’aigua de la
garoina està barrejada amb la part més fosca del producte i aquesta part és
terrosa. Per tant, haurem de tenir cura que només hi tirem l’aigua! A més a
més, aquesta aigua serà salada, així que és molt possible que no ens calgui
posar-hi més sal. De totes maneres, arribats en aquest punt de la recepta, ho
tastem i, si és necessari ho rectifiquem de sal.
I ja ho tenim tot
llest per farcir les closques. Una vegada fet aquest pas ho podem guardar
refrigerat. Al moment de servir, només cal que ho posem al forn, prèviament
escalfat a 180ºC uns 2 o 3 minuts i ho tindrem a punt per llepar-nos els dits!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada