divendres, 23 de febrer del 2018

SALSA DE CALÇOTS


En aquesta ocasió, sense allunyar-nos de la temàtica dels calçots i les calçotades que ja vàrem tocar en l’anterior entrada al blog, us volem portar la recepta d’un element indispensable per aquestes ocasions: la salsa de calçots.
Tot i que hi ha diverses variants, totes molt similars però amb certs trets distintius, a Restaurant Palouet tenim la nostra versió i és la que us presentem a continuació




Ingredients: (4 persones)

. 8 tomàquets rama madurs
.  5 alls
. 1 nyora
. 75 gr. d'avellanes
. 50 gr. de pa torrat
. Oli d'oliva suau
. Sal
. vinagre de vi





Preparació:

Per començar, pre-escalfem el forn a 180º. Mentrestant, fem uns petits talls als tomàquets i els untem d'oli juntament amb els alls. Ho posem tot junt en una safata apta pel forn i ho introduïm al mateix. El temps que ha d'estar al forn és relatiu, depèn molt del tipus de forn que tinguem. Així doncs, ens guiarem per quan vegem que la pela del tomàquet estigui quasi negra.
Mentre tenim els tomàquets i els alls al forn, posem la nyora en aigua calenta per tal de què s'estovi la pell. També podem pelar les avellanes i el pa torrat, introduint-ho tot en el recipient on ja elaborarem la salsa.



Quan surtin els tomàquets i els alls del forn els pelem i també ho introduïm al recipient. Només quedarà posar la nyora tallada a trossets i comencem a picar, afegint un bon raig d'oli. La quantitat d'oli que hi vulguem posar dependrà de la textura que hi vulguem donar a la salsa. El podem anar afegint a poc a poc fina a aconseguir la textura desitjada.

Quan tinguem aquesta textura rectifiquem de sal i vinagre a gust del consumidor...i ja tindrem la salsa preparada.



Només caldran uns bons calçots per sucar-los-hi i llepar-nos-en els dits!
Bon profit!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada