dijous, 1 de febrer del 2018

COCA DE CALÇOT CARAMEL•LITZAT I BACALLÀ



Una recepta que ho té tot. Així és com podríem definir el plat que us portem avui al blog de restaurant Palouet de Segarra.
Per una banda, parteix d’una elaboració tradicional i típica de les nostres terres, com és la coca de recapte. No obstant, hi trobem un toc ben diferent i original, ja que els ingredients que hi posem no són els més habituals en aquest tipus d’elaboracions. Així doncs, tenim la combinació entre la tradició i la modernitat.
Per altra banda, és una recepta d’aprofitament ja que, si ens sobra algun calçot cru de la calçotada, el podem aprofitar i fer-ne aquesta magnífica coca. A més, es tracta d’un plat elaborat amb productes de temporada i ben senzill de fer!
Al restaurant, servim aquesta coca de calçot caramel·litzat i bacallà com a entrant del nostre menú calçotada, per tal d’anar fent boca abans dels calçots i la carn a la brasa.
Us presentem la recepta dividida en dos passos diferenciats. Així que explicarem cadascun per separat i després els posarem en comú.



COCA DE PA

Ingredients:
. 500 gr. de farina
. 25 gr. de llevat
. 1 ou
. 2 cullerades d'oli de gira-sol
. 1 cullerada de sal
. 250 cl. d'aigua tèbia

Preparació:
Primerament, posem en un bol el llevat, l'ou, l'oli, la sal i l'aigua tèbia. Ho anem remenant fins que el llevat es desfaci completament. Aleshores, sense parar de remenar, hi anem afegint la farina fins que quedi una massa homogènia.
Un cop tenim la massa feta,  l'emboliquem amb plàstic film i la deixem 2 hores en repòs (si passa més temps no hi ha cap problema).

Passat aquest temps ja podem procedir fer la coca. Anem aplanant la massa fins que quedi la forma de coca que ens vingui més de gust. En podem fer una de sola ben gran, o bé varies de més petites. Quan més prima quedi més cruixent serà.
Enfornem la coca a 180 graus, amb el forn prèviament preescalfat, durant 6 minuts i la podrem reservar.



CALÇOT CARAMEL·LITZAT

Ingredients:
. 4 nous de mantega
. 15 calçots
. 75 cl. de mel
. 40 cl. de salsa de soja

Preparació:
En primer lloc, posem la mantega en una paella a foc lent. Mentrestant, pelem els calçots i els tallem en rodanxes de mig centímetre.
Un cop estigui desfeta la mantega, hi afegim el calçot i ho anem remenant, a foc lent, fins que quedi ben confitat. Aquest pas ens pot portar bastanta estona, si volem fer-ho més ràpid podem augmentar la potència del foc, però ja us advertim que el resultat no serà ben bé el mateix i no quedarà tant bé.
Quan el calçot ja estigui cuit hi afegim la mel i, a foc lent, ho continuem remenant durant 5 minuts més.
L'últim pas és posar la soja. En que també anem remenant a foc lent durant 5 minuts (fins que el líquid d'aquesta s'hagi evaporat). Fet això ja es podrà reservar.





I, finalment, COCA DE CALÇOT CARAMEL·LITZAT
 
Ingredients:
. Coca de pa
. Calçot caramel·litzat
. Bacallà esqueixat
. Julivert
. Oli d'oliva



Preparació:
Per tal de fer aquest últim pas tindrem el forn pre-escalfat a 180 graus.
Sobre la base de coca, hi posem el calçot caramel·litzat i després el bacallà esqueixat.
La coca ja farcida romandrà al forn durant 4 o 5 minuts i després ja es podrà emplatar. Al sortir hi posem un raig d'oli d'oliva al sortir i una mica de julivert picat i ja tenim el nostre plat enllestit per servir i degustar-lo.




Bon profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada