dijous, 12 d’octubre del 2017

RUTA: PALOUET – TORÀ – IVORRA – VICFRED – PALOUET

Avui al blog de Restaurant Palouet, us proposem una ruta ideal per aquesta època en que, malgrat encara fa bon temps, la calor ja no és tanta, deixant pas a temperatures agradables.  Es tracta d’una volta circular ideal per fer amb BTT però també a peu.


La ruta surt de Palouet per la carretera que va cap a Massoteres, que haurem de seguir durant 500 metres. Agafem el segon trencant a mà dreta i anem seguint en descens passant pel Torrent de Palou, fins a arribar gairebé a tocar del Riu Llobregós. En aquest punt, si es vol, ens podem aproximar al pontet de la masia de Bon Pas i retornar endarrere per seguir a la dreta en direcció a Torà. Passada una estona, val la pena estar al cas, ja que trobarem en una corba de gairebé 180º el pont del Diable, d’estil gòtic, que data dels segles XIV -XV.


Continuem per la pista principal fins arribar a Torà. Si volem, és molt recomanable donar un tomb per aquesta pintoresca vila. Hi podem visitar el call Jueu, els safaretjos, les fonts i el Pont de les Merites sobre el riu Llanera. 


Un cop visitat el poble, continuem per la carretera que va a Calaf uns metres, passem la benzinera Bon Àrea i  agafem un baixador a mà dreta que és un antic tram de la carretera vella d’Ivorra. Travessem el Llobregós i enfilem amunt fins a arribar a una granja voltada de xiprers. En aquest punt emprenem el camí que voreja la granja per l’esquerra i seguim recte fins a trobar un trencall a la dreta; anem seguint la ruta del GR que ens portarà fins a la part més alta d'un petit turonet, on hi trobarem la Cova d’Enconills. L’entrada a aquesta cova, es tracta d’un pou vertical, així doncs, cal anar en compte, es necessita material com ara cordes per tal d’accedir-hi.  


Seguirem fins a Ivorra, on podrem gaudir de la visita a la cisterna medieval i la Torre també medieval recentment restaurada. Ambdós espais es poden visitar, demanant les claus al bar del poble.



Des d’Ivorra ens dirigirem cap a Vicfred, en aquest tram, gairebé tot és pujada fins a assolir la quota de 640 metres. A Vicfred podem reservar amb antelació per tal de realitzar una visita guiada al Castell, trucant al 973-402045. La visita és totalment recomanable, per tal de poder endinsar-nos a les estances de la fortificació i gaudir d’unes impressionants vistes de la Vall del Riu Llobregós, la Segarra i el Pirineu. 
Arribats en aquest punt, sortint de Vicfred, ja gairebé hem fet el més important, i la ruta va arribant a la seva fi. A partir d’ara ens queda un descens fins a la Bassa de Palouet, on podem gaudir de l’avistament d’ocells en una pantalla-amagatall d’observació.


Tot seguit, a menys d’1km, ja arribem a Palouet.  El nostre destí final podem gaudir de la visita a l’església de Sant Jaume, on a l’Hostal Palouet ens poden deixar les claus, i d’una breu visita al nucli antic, sempre amb sorpreses i escenografies estàtiques per descobrir, com per exemple la Castanyera, quan n’és l’època.


Després d’aquesta ruta tant intensa i bonica a la vegada, convé recuperar forces. A Restaurant Palouet, situat a la plaça del poble, podreu gaudir de la millor gastronomia del nostre xef Valeri. I no oblidem que, si volem descansar podem disposar de les habitacions encantadores de  l’Hotel, on la Miriam i el Manel també us atendran molt amablement.

Una ruta ideal per tal de gaudir de les temperatures suaus que els dies encara ens regalen, juntament amb el paisatge, història i patrimoni que la nostra comarca ens brinda!


Podeu veure el traçat de la ruta al següent enllaç:


FITXA TÈCNICA DE LA RUTA:

Localitat de sortida: Palouet
Categoria: Ruta btt o a peu
Dificultat: Fàcil
Distància: 22.28 Km

Desnivell: 402 m






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada