Avui us proposem
una recepta ideal per qualsevol època de l’any, ja sigui estiu o hivern, ja que
es pot consumir tant en fred com en calent.
És tot un clàssic
de les receptes i a més resulta una manera ideal de menjar verdures, que
acostuma a agradar a tothom.
Es tracta del
pastís de verdures, una recepta molt senzilla de preparar i que, a més, es pot
deixar feta amb antelació i igualment serà deliciós!
Ingredients (4 a 6 persones)
- 200 gr. de bacó
- 5 xampinyons
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1/2 carbassó
- 150 gr. de pèsols
- 10 ous
- 500 cl. de nata
per cuinar
- Oli oliva suau
- Formatge ratllat
- Sal
Preparació:
El primer que farem
serà tallar el bacó i les verdures en dauets petits i acte seguit posarem a
fregir el bacó. Quan comenci a estar daurat hi afegirem les verdures i ho
deixarem que es vagi fregint a temperatura mitja. Ho tastarem i ho rectificarem
de sal.
Mentrestant, batrem
els ous i la nata en un recipient, un cop estigui fet ja hi podrem introduir el
bacó i les verdures. Deixant-ho tot ben remenat, que quedi ben impregnat de
l'ou i la nata.
Agafarem una safata
i la folrarem amb paper de forn. Introduirem la barreja que tenim a la safata i
finalment posarem formatge ratllat per damunt.
Només faltarà
enfornar-lo, per fer-ho pre-escalfarem el forn a 180 graus i introduirem la
safata. El temps que necessitarà per tal de que es cogui pot variar segons la fondària
de la safata, entre 40 a 55 minuts (podeu passar un escuradents i si quan el
punxem no surten restes es que ja està cuit).
Tal com hem
comentat, aquest pastís es pot menjar recent sortit del forn, deixar que quedi
una mica més tebi o fred. Si hi voleu posar algun acompanyament ho deixem al
vostre gust!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada