dijous, 22 de juny del 2017

SALMÓ MARINAT AMB ROMANÍ

En els últims anys, s’han posat de manifest les importants i beneficioses qualitats nutritives del peix blau.

El salmó concretament, és molt nutritiu i molt ric en greixos essencials bons per al cervell i per al cor. Conté proteïnes d’alt valor biològic, és a dir, amb tots els aminoàcids essencials. Ens proporciona Omega 3, que és un tipus de greix que el nostre propi organisme no pot elaborar i que, per tant hem d’obtenir a través de la dieta i, quan l’ingerim ens resulta molt beneficiós per al cervell i la circulació sanguínia. A més, també és font de vitamines liposolubles A, E i D i minerals com el ferro, el calci, el magnesi i el iode.

Per tot això és important incorporar-lo en la nostra dieta i, a Restaurant Palouet us volem proporcionar una recepta per tal de cuinar-lo d’una manera diferent, fàcil i com no, boníssima!


Ingredients:

- 2 kg de salmó
- 600 gr de sal
- 400 gr de sucre
- Branques de romaní
- Oli d'oliva suau


Preparació:

Per fer aquesta senzilla recepta, a l’hora de comprar el salmó, demanem a la peixateria que ens el prepari per marinar. És a dir, que ens el tallin en dues parts, i ens el netegin d’espines i vísceres.

En un bol posem la sal i el sucre i ho remenem fins que quedi homogeni. Una part d'aquesta barreja la posem al fons d'una safata, juntament amb unes quantes branquetes de romaní. Aleshores introduïm el primer tall de salmó posant la banda exterior de la pell al fons de la safata i ho cobrim amb la barreja de sal i sucre i hi incorporem un parell de branques de romaní. Seguidament posem l'altra part del salmó, el qual anirà al revés que l’anterior, és a dir, per la part interior quedant la pell a la part exterior de la safata. També ho cobrim amb la barreja de sal i sucre i amb unes branquetes de romaní a sobre.
La idea és que quedi ben arrebossat de la sal i el sucre.
Quan ho tenim preparat, emboliquem la safata amb film i la posem a la nevera durant 24 hores. Passat aquest temps, ja estem en disposició de tallar-lo.


Per procedir a tallar el salmó, el primer que fem és netejar-lo en aigua i eixugar-lo amb paper absorbent. En el nostre cas, tallem el peix a daus; anant en compte de retirar-ne la pell exterior.
Quan tinguem el salmó a daus, els posem en un recipient en oli i hi afegim unes branques de romaní, tapem el recipient i ho tornem a posar a la nevera. Passades unes hores ja el tindrem apunt per menjar-nos-el.

Bon profit!!



ACLARIMENT:

La recepta que us hem presentat, és la que fem al Restaurant, però es pot realitzar amb múltiples variacions. Si ens interessa donar-li un gust més salat o més dolç, només fa falta que canviem la proporció de sal i sucre. Per altra banda, en comptes de romaní s'hi pot posar pebre negre, anet, alls, etc. o senzillament res. Es pot tenir més temps amb la barreja de sal i sucre i la carn quedarà més consistent. El tallat també el podem variar; pot ser a làmines, o guardar la part central del llom per fer daus i la resta laminat. En lloc d'oli d'oliva també s'hi pot posar oli de gira-sol, així conserva més el gust del salmó.


En definitiva, us animem a provar de fer aquesta senzilla recepta, i no tingueu por a experimentar i segur que sortirà un salmó per llepar-vos els dits!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada