dijous, 27 d’abril del 2017

TÀRTAR DE FUET IBÈRIC I MADUIXA

Les tapes, petits platets ideals per compartir i que permeten fer tastets de diferents elaboracions en un sol àpat. Si en els nostres dies el fet de menjar sovint s’entrellaça amb el de socialitzar, amb les tapes aquests conceptes van estretament lligats.

És un tipus de plats que, encara que es consumeixen durant tot l’any, és ideal per els mesos de bon temps, quan les tapes poden ser consumides entre amics, a l’aire lliure, prenent també alguna cosa de beure per amenitzar-ho.

D’aquesta manera, a Restaurant Palouet de Segarra, hem enllestit ja la carta de tapes que estarà present al nostre establiment durant els mesos de primavera i estiu d’aquest any. Un dels plats que s’hi presenta, combina dos ingredients principals, la barreja de la qual sorprèn i no deixa indiferent: per una banda, la maduixa, un producte de temporada de primavera. Per altra banda, el fuet ibèric, un embotit molt nostrat i que agrada a grans i petits!



El resultat, un tàrtar de fuet ibèric i maduixa, una tapa exquisida. En aquesta ocasió us n’hem volgut presentar la recepta ja que, a més de ser un plat boníssim és senzill de fer. Us animem a cuinar-la i a deixar bocabadats tots aquells que ho provin!




Ingredients:
 
. 75 gr. de fuet ibèric
. 3 maduixes mitjanes
. 1/2 ceba tendra
. 2 cullerades d'oli d'oliva suau
. 1 cullerada de mel
. suc de mitja llimona
. 1 culleradeta de sal
. 1/2 culleradeta de pebre blanc
. 5 gotes de tabasco
. 1 rovell d'ou
. julivert
. pa torrat


Preparació:

El primer pas per tal de començar la recepta és pelar el fuet i tallar-lo a daus el més petits possibles. Seguidament fem el mateix amb les maduixes i la ceba, ho pelem tot i ho tallem ben petit.

Una vegada ho tenim tot ben tallat ho posem en un bol i hi afegim la mel, l’oli d’oliva suau, el suc de la mitja llimona, la sal i el pebre, el tabasco, el julivert i el rovell d’ou, que farà que el nostre tàrtar lligui. Ho remenem enèrgicament. Un cop estiguin tots els ingredients ben integrats, només quedarà deixar-ho macerar durant aproximadament 10 minuts.



Passat aquest temps, posem tota la barreja en un colador, deixant un recipient sota. D'aquesta manera traurem els líquids que ens complicarien l'emplatat, però sense llençar-los.
Per emplatar posarem la barreja en un motlle de la forma que més us agradi,  i per damunt hi podrem afegir els líquids que han sortit del colador.




El pa torrat el podem posar com a guarnició o en un plat a part.

Esperem que us hagi agradat i que us atreviu a provar-lo! El resultat de ben segur que us sorprendrà molt positivament! 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada